onsdag 5 februari 2014

gruppe 2 dk idræt


Kvinder kæmper

 

I mange år har kvinder fået mindre præmie penge, tv-tid og opmærksomhed end mænd i sport det kæmper kvinder stadig for og det har lykkedes i nogle sports grene. 


 Lige lønning

Nu er der kommet ligestilling i badminton hvilket Peter Gade Ikke bryder sig om. ”For mig har det intet at gøre med ligestilling for mig handler det om at se på betingelser der er for den enkle idrætsgren og jeg syntes det er en rigtig dårlig ide. de der trækker læsset i dag er primært herresingle måske med et par enkelte herredubler også men ellers er herresingle det der gør at badminton gør at badmintoncirkusset løber rundt” siger Peter Gade.                 Peter gade i Japan Open: polo foto                                                                                                    

 

Tv-tid

 Ikke nok med at mænd for mere i løn end kvinder så for de også mere tv-tid fx gør man meget mere ud af vm i herre håndboldt end dame håndboldt og der bliver vist mange flere fodboldt kampe med mænd end damer. ”men hvorfor jeg forstår ikke hvorfor forskellen er så stor mellem piger og drenge og hvorfor de ikke engang kan konkurrere mod hinanden” udtaler Selma Schroll Harboe sig. Der er mange kvindesport bliver ikke vist i tv, men hvis de gør så er det tit fordi at kvinderne ser godt ud som fx i Beachvolley for kvinder og tennis. En af grundene til at dame tennis er blevet populært var fordi den meget smukke kvindelige spiller Anna Kournikova de viste hendes kamp i stedet for en meget vigtig kamp for Danmark.                                                                Anna Kournikova: polo foto 

Kvindelig motorsport 

I Iran har en kvide ved navn Laleh Seddigh tæsket adskillige mænd og kvinder i motorsport og det har mange mænd været utilfredse med. i en konkurrence havde hun og en masse mænd snydt og lavet deres motor bedre men fordi hun var en kvinde var hun den eneste der fik karantæne for sporten ikke kun pga. hendes bedre motor men også fordi at hun var en kvinde og alle mændene var trætte af hende. så nu må den 31-årige Laleh Seddigh ikke længere dyrke den sport hun holder så meget af pga. hendes køn.

                                                                                                                  Laleh Seddigh i sin bil: polo foto

  

          

 

1 kommentar:

  1. Vi tycker att ni hade intressant fakta i eran text. Vi tyckte också att det var roligt att ni skrev om motorsport för det är inte är så känt för alla. En annan sak som var bra var att ni skrev om killar och tjejers lön, för det är inte så många som vet så mycket om det.
    När ni skrev om tennis hade ni bra anledningar.
    Det kändes som att ni tänkt igenom er text och inte slarvat. Det kändes också som att ni lagt ner mycket tid och arbete på detta. Bra jobbat!

    SvaraRadera