onsdag 5 februari 2014

gruppe 3 dk medier


Kønsroller i legetøjskataloger

 

Fætter BR og Toys"R"Us afskaffer de gamle kønsroller i legetøjskatlogerne. Nu står drenge for det huslige, mens piger leger med skyder og biler.

I Toys’’R’’Us’ julekatalog ser man for eksempel drenge lege frisør og støvsuge, mens piger lege med ’’drenge’’ lege tøj. Der er mange flere eksempler på det.

Mads Meng syntes det er godt med de ombyttede kønsroller i katalogerne, fordi, dreng er ikke ’’kodet’’ til at lege med lyseblå og piger er heller ikke ’’kodet’’ til at lege med lyserød.                                                                                        Men Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti. »Det er dybt latterligt, ja lidt perverst. Ethvert barn har et køn fra det bliver født og, det er misforstået politisk korrekt at afbillede drengebørn som pigebørn eller omvendt.« Siger hun til en joanalist.

En svensk sjette klasse har anmeldt Toys”R”Us for at have stereotype kønsroller.                            Karen Sjørup mener det må være legetøjs producenternes opgave at vise nogle ordenlige rollemodeler.

Når den lille pige først har set kataloget, er det svært som forældre at sige fra og få hende sporet ind på andet«, siger hun.

Men ifølge retaildirektør Søren Blangsted fra Toys”R”Us »Vi føler, at vi spejler virkeligheden, som den er. Børn kopierer, hvad mor og far gør, og det er altså stadig kvinderne, som bruger makeup. Det er ikke vores ansvar at ændre kønsrollemønsteret i samfundet. Vi skal sælge produkter«, siger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar