onsdag 5 februari 2014

gruppe 6 dk idræt


Store ændringer.

Der har været stor debat i om kønsrollerne i forhold til sport.

Else Trangbæk sad til et møde i bestyrelsen i Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og var sur og meget frustreret. Hun sagde at hun var den eneste der havde noget mellem benene, selvom hun på daværende tidspunkt var den eneste kvinde i salen, fyldt med mænd.
Hun vil ikke finde sig i at leve i et miljø der er så mandsdomineret.

Til DIF’s årsmøde i 2007 fandt hun sin egen retning og fandt frem til, at kun otte procent af de stemmeberettigede var kvinder.

Else Trangbæk ser nu ændringer til det positive i kampen for at få flere kvinder ind i den idrætspolitiske top.

Peter Gade vandt sidste års herresingle i badminton og fik et større beløb en hende der vandt kvinde single og det var han godt tilfreds med men i år bliver præmien ikke det samme beløb som sidste år i herre single denne gang bliver det samme beløb for begge køn og det er peter gade ikke tilfreds med. »Det her har for mig intet at gøre med ligestilling . For mig handler det om at se på de betingelser, der er for den enkelte idrætsgren. Og der synes jeg, at det her er en rigtig dårlig idé. De, der trækker hele læsset i dag, er primært herresingle, måske med et par enkelte herredoubler også. Men ellers er herresingle det, der gør, at badmintoncirkusset løber rundt,« Laleh Seddigh

Som kvindelig racerkører er iranske Laleh Seddigh blevet et idol for kvinder i hele Mellemøsten. Nu forbydes hun at køre, hvilket hun selv ser som udtryk for mændenes frygt for ligestilling.

Den 31-årige kvindelige racerkører har i flere år konkurreret og i adskillige tilfælde vundet over sine mandlige konkurrenter, men har nu fået et års karantæne.

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar